BLOOC och industriromantik

publicerat i arkitektur;
 I Stockholm har det börjat byggas en helt ny typ av bostädsrätter -en lyxigare variant av parhus, friliggande villor och radhus. Dom är väldigt populära samtidigt som dom har en helt överkomlig prisbild för att vara Stockholm. Det företag som framförallt tilltalar mig är BLOOC och deras nytänkande i huskollektionen LONE.
 
Det som är utstickande för huskollektionen Lone är att de är moderna men inte minimalistiska på samma sätt som många andra nybyggnadsprojekt. Mina favoriter i hemmet är givetvis planlösningen som är uppdelad på ett supersmart sätt där de sociala ytorna är för sig och de personliga ytorna -även badrum, tvättstuga och klädkammare- sitter ihop som ett master bedroom. Standard i Lone är inte det enklaste utan har redan ett personligt kök med olika material, badrum i världsklass med mässingdetaljer och randigt klinkergolv, eldstad av gjutjärn, interiöra och exteriöra industrifönster med svart stålglasparti (det interiöra glaspartiet är dock ett tillval), färgglad trappa och en inbyggd arbetsplats för att bara nämna några. Det här gör mig helt lyrisk och jag skulle kunna prata om dom och vad jag gillar med dom hur länge som helst. Vill du läsa mer om deras projekt och kika på fler bilder samt planlösningar gå in på deras hemsida www.blooc.se 
 
koncepts egna hemsida skriver man såhär "Den här beskrivningen i Plaza Deco gör både vår kund Blooc och oss ärade: ”I sina bästa stunder påminner Lone lite om ett iHouse eller iLiving i Steve Jobs anda eftersom typhuset utgår från människan och inte maskinen”. Briefen vi fick av Blooc var att använda våra kunskaper från hotell- och restaurangvärlden till att göra samtida hus som är sociala och mänskliga."
 
Jag kan inte annat än hålla med! Vi själva är mycket intresserade av just ett parhus från kollektionen Lone i Vallentuna.